Ronda bezienswaardigheden

Ronda is een stad in het binnenland van Andalusie die je niet mag missen op je reis. Niet alleen de stad zelf is prachtig en een bezoek waard, maar ook de weg er naar toe is adembenemend mooi. Ronda is natuurlijk beroemd om zijn Puente Nuevo, de brug over het  120 meter diepe ravijn van de Tajo, gebouwd in de 18e eeuw. Tijdens de 42 jaar durende bouwperiode overleden vele bouwers. De kamer onder de centrale boog werd vroeger gebruikt als gevangenis. Prachtig is ook het uitzicht vanaf de brug over het prachtige landschap van Andalusie.

Andere bezienswaardigheid in Ronda is De Plaza de Toros, de stierenvechtersarena uit 1785 en daarmee een van de oudste arenas van Spanje. Er worden nog steeds stierengevechten gehouden.

Mooi is ook de Santa Maria la Mayor, een kerk waarvan de minaret nog over is van de ooit op deze plaats staande 13e eeuwse moskee.  Overigens is de oude stad van Ronda eigenlijk een groot openluchtmuseum en zeer de moeite waard om doorheen te slenteren.  Geniet tussendoor van een lunch in een van de vele authentieke tapasbarren. Ook de prachtige omgeving van Ronda is zeer de moeite waard.

Er zijn vele natuurparken in de omgeving te vinden en de weg richting San Pedro de Alcantara en Marbella aan de kust  geeft prachtige uitzichten op de bergen en de kust van de Costa del Sol.

Wat is er te doen in de omgeving van Ronda

Bekijk hier ons ruime aanbod vakantiehuizen, appartementen en villa's aan de costa del sol, Zuid-Spanje. 

Links Ronda

 
Het weer in Ronda
Wandelroutes natuurpark Grazalema
Wandelroutes natuurpark Los Alcornocales
Wandelroutes Sierra de las Nieves