De 6 beste restaurants in Nerja

De 7 beste restaurants in Nerja zijn niet persé de duurste in mijn mening, in deze blog vindt u veel afwisseling in prijzen, kwaliteiten en locaties. 

Bent u een weekje in Nerja? Dan moet u dit lezen om voor elke avond een super restaurant te reserveren en elke avond een totaal andere beleving te ervaren. 

Hier komen ze dan, de 7 leukste, lekkerste en gezelligste restaurants in Nerja:

1. Restaurante Único 

Luxe en gezellig restaurant midden in het centrum met een erg aardige eigenaresse die iedereen het gevoel geeft thuis te zijn. Hoge kwaliteit producten, vlees en vis is allemaal even lekker en goed, en een sterk pluspunt is dat de opmaak van de borden en de groentes ook bijzonder en erg lekker zijn, iets wat vaak minder is in Spanje. 

https://www.villandalux.nl/images/uploads/1565947368-IMG_4121.JPG

Wat voor mij desert nummer 1 is in Único is zonder enige twijfel de fondant, met witte vloeibare chocola vanbinnen, mmm, smullen! 

De prijzen zijn voor spaanse begrippen prima voor de kwaliteit die je krijgt, voor nederlandse begrippen is het spot goedkoop.

2. Restaurante Playa y Sol

Mijn lievelings locatie voor een restaurant in dan toch echt op een boulevard bij een leuk strand. Dit restaurant ligt op eerste lijn aan het bekende Burriana strand, top locatie!

Voor ´s middags tussen een strand dag door hebben ze de lekkerste en meest gevulde salades die ik ooit geproeft heb voor +/- 12 euro. Ook hebben ze heerlijke broodjes, wraps, pizzas, etc. 

Wil je er liever voor een flinke malse biefstuk of een heerlijke tong (onder andere) gaan? Ook dat kunnen ze goed en je krijgt er appart een schaaltje met wel 4 soorten aardappeltjes en groentes bij. 

En in mijn mening is de echte winner de ´gambas al cava´, dit zijn gambas in de cava met gegratineerde kaas eroverheen, heerlijk, neem en een broodje bij om in de saus te dippen!

https://www.villandalux.nl/images/uploads/1565951355-IMG_4133.JPG

3. Botanic gastro bar

Een hippe gastro bar midden in het centrum, ze verkopen al hun bijzondere wijnen en champagnes op glas. Deze zaak bestaat uit 2 delen, aan de voorkant is het een gastro bar waar je kleine gerechtjes en tapas kunt bestellen (hoge kwaliteit en allemaal bijzondere dingentjes) en lekker een drankje kan doen. Aan de achterkant is het restaurant gedeelte, dit is pas nieuw geopend en staat nu al bekend om de super hoge kwaliteit. Misschien kan je hier wel de meest speciale dingen eten. 

Dit restaurant is van de 7 die ik heb uitgekozen de prijzigste, maar geeft je hiervoor dan ook een zeer hoge kwaliteit en top personeel. 

https://www.villandalux.nl/images/uploads/1565952293-IMG_4128.JPG

4. Restaurante Sal y Pimienta

Dit restaurant ligt vlakbij Plaza los Cangrejos, dit is een plein op 5 min. lopen van het centrum vol met restaurants en barren recht aan de zee. 

Verwacht hier geen top kwaliteit, geen super mooi opgemaakte borden of hele mooie uitzichten. Je zit langs de weg op een schattig terrasje en de menukaart bestaat uit salades, nachos met guacamole, sandwiches, en een aantal redelijk simpele hoofdgerechten. Ik raad de César salade en de Spare-ribs aan, die kun je gerust met 2 personen delen, ze zijn enorm, maar om je vingers bij af te likken! 

Dit restaurant staat tussen mijn favorieten omdat het super goedkoop is, als je een avondje geen zin hebt om veel geld uit te geven, geloof me, hier lach je om de rekening. 

https://www.villandalux.nl/images/uploads/1565952994-IMG_4150.JPG

5. Tapas bar RAW

Bij het Burriana strand op de 2e rij van de boulevard zit dit super schattige restaurantje. 

Je kunt er gerechten eten maar ik raad eigelijk vooral de tapas aan. Ook hier is het super goedkoop voor wat je krijgt, zalm tartaar, tonijn tataki, gambas in de tempura, kroketjes, patatas bravas, mosseltjes, alles is even goed bereid en echt smullen. Ze kosten allemaal rond de € 3,50 per tapas. 

En wat je hier ook echt niet kan missen zijn de Tiramisú en de Peer Tatín, ongelofelijk!

https://www.villandalux.nl/images/uploads/1565953498-IMG_4138.JPG

6. Restaurante Patanegra 57

En om te eindigen is dit restaurant ook echt niet te missen! Deze zit midden in het centrum van Nerja en is bekend om de hoge kwaliteit, vooral van de eend. 

Prijzen zijn te vergelijken met het eerste restaurant in deze blog, restaurante Único, en de kwaliteit is ook vergelijkbaar. Het personeel bestaat uit jonge obers die erg hun best doen om alles goed te laten verlopen. De keuken is via een groot raam te zien vanuit het restaurant, iets wat wel leuk is om even te kijken. 

Echt een aanrader, en als het aan mij ligt, bestel hier zonder enige twijfel vlees in plaats van vis!

https://www.villandalux.nl/images/uploads/1565953934-IMG_4145.JPG

Dat waren ze dan, de 7 beste restaurants in Nerja. 

Krijg je ook zo zin om ze te proberen? Mijn buikje rammelt zo ondertussen...

Kijk dan nu op onze website om een leuk appartement, villa met privé zwembad of vakantiehuis te boeken in het centrum, bij het Burriana strand, of op andere locaties in Nerja. 

Wij hebben zin om onze gasten te ontvangen en meer te vertellen over Nerja en de activiteiten die te doen zijn. 

Gracias y Adios Amigos!

Archief


De leukste feesten in Nerja!
15-10-2019


De 6 beste restaurants in Nerja
16-08-2019


De vijf mooiste stranden in Nerja
17-06-2019


Wat te doen in Nerja? Hier de beste avontuurlijke activiteiten
17-06-2019


Vakantie in Nerja Andalusie
17-12-2018


Kopen van een opknap woning in Nerja: verbouwen tot een droomhuis
15-11-2018


Een huis kopen in Nerja, Zuid Spanje
29-10-2018


Indebuurt: Over onze emigratie naar Nerja in Zuid Spanje
26-10-2018


Dolfijnen bij Nerja / Andalusie
27-08-2018


De 4 leukste tapasrestaurants van nerja
17-05-2018