De vijf mooiste stranden in Nerja

Hola amigos!

Voor velen van jullie is het belangrijkste tijdens een vakantie naar Spanje het relaxen op het strand. Het is duidelijk dat Nerja daar een top bestemming voor is en dat er vele soorten stranden zijn: groot, klein, met een boulevard erbij vol restaurantes of direct onder het bekende Balcon de Europa, genoeg keuze dus. Maar welke stranden moet je echt gezien hebben als je naar Nerja komt?

De vijf beste, mooiste en meest sfeervolle stranden zijn als volgende:

1. Burriana strand

Burriana is 800 meter lang and 40 meter breed, en is populair om zijn goudkleurige zand en turqoise zee water. Er zit een ontwikkelde boulevard bij met allerlei chiringuitos, bars, restauranten en winkels. Je kunt er bedjes huren of gewoon lekker in het zachte zand liggen. Ook heb je de mogelijkheid om meerdere activiteiten te doen, zoals duiken, waterfietsen of kanoën. 

Burriana

Burriana is ook bekend om de chiringuito Ayo, waar ze paëlla maken in grote pannen op een vuur in het zicht van de gasten. Super lekkere paëlla voor 7 euro, en je mag zo veel eten als je wilt!

Ayo Burriana

2. Playa Calahonda

Dit kleine schattige strandje ligt als het ware onder het Balcon de Europa en geeft toegang om onder het Balcon door te lopen. In de zee zijn meerdere rotsen te vinden aan de zijkanten, waardoor je er prachtig kan snorklen. Wil je een fris drankje om af te koelen? Genoeg terrassen op het Balcón de Europa!

Playa Calahonda

3. Playa de Maro 

Het strand in Maro, dorpje op een paar kilometer buiten Nerja maar nog binnen de gemeentegrenzen van Nerja, is een van de favorieten van vele toeristen. Het water is kristal helder en de omgeving is prachtig. 

Het strand is een mix van kiezels en grof zand van ongeveer 500 meter lang en 20 meter breed. De schilderachtige baai ligt geklemd tussen de kliffen, de omringende landbouwgrond en bovenaan de overblijfselen van een oude Moorse wachttoren.

playa maro

4. Playa el Salón

Hoewel Playa el Salon door de klif aan de kant van de hotels vrij verborgen lijkt te zijn, wordt het goed gevonden door toeristen. Het is een vrij klein maar toch redelijk compleet strand, met kiosks, ligbedjes, toiletten en douches. Het ligt in de buurt van het Balcón de Europa en van vele hotels, restaurants en leuke winkelstraatjes.

Playa el Salón

5. Playa la Torrecilla 

Het strand bestaat uit grof donker zand en kiezels. Het is 300 meter lang en ongeveer 40 meter breed. Wat voorzieningen betreft, heeft Torrecilla alles wat je maar kan wensen. Van bars en restaurants tot kiosken en winkels. Ook op dit strand zijn er bedjes te huur en toiletten aanwezig. In de zomer kan het wel flink vol komen te liggen. Even de drukte uit? Het ligt op korte afstand (5 minuten lopen) van het plein´Plaza los Cangrejos´, vol winkels en restaurants. 

Torrecilla

Zo zie je maar, in Nerja zijn en ontzettend veel mooie stranden, het is moeilijk kiezen zelfs. Krijgen jullie ook zo´n zin om heerlijk op één van deze pracht stranden te liggen? Boek hier een leuk appartement, vakantie huis of villa met privé zwembad, aanbod vlakbij welk strand je maar wilt. Fijne zon vakantie alvast!

Hasta luego!

Archief


De leukste feesten in Nerja!
15-10-2019


De 6 beste restaurants in Nerja
16-08-2019


De vijf mooiste stranden in Nerja
17-06-2019


Wat te doen in Nerja? Hier de beste avontuurlijke activiteiten
17-06-2019


Vakantie in Nerja Andalusie
17-12-2018


Kopen van een opknap woning in Nerja: verbouwen tot een droomhuis
15-11-2018


Een huis kopen in Nerja, Zuid Spanje
29-10-2018


Indebuurt: Over onze emigratie naar Nerja in Zuid Spanje
26-10-2018


Dolfijnen bij Nerja / Andalusie
27-08-2018


De 4 leukste tapasrestaurants van nerja
17-05-2018