Een huis kopen in Nerja, Zuid Spanje

 

 

 

Uw zoektocht naar een woning in Andalusie begint met de keuze van een goede makelaar. Hoe herkent u een goede makelaar in het grote aanbod van makelaarskantoren in bv. Nerja?

Let op of de makelaar aangesloten is bij een branchevereniging zoals bv. GIPE / CEPI (European association of Real Estate Professions).

Brancheverenigingen zien er op toe dat de aangesloten makelaars over de juiste opleiding beschikken, vakbekwaam en betrouwbaar zijn. Dit is heel belangrijk in Spanje daar er hier andere regels gelden dan in bv. Nederland.

Meestal begint u zoektocht naar een huis met een zoekopdracht bij de makelaar. In Spanje kan de makelaar in principe het volledige aanbod te koop staande woningen en appartementen aan u aanbieden. Ook het aanbod te koop staande huizen van collega makelaars. Op die manier bent u niet beperkt tot het aanbod van woningen bij een bepaalde makelaar en heeft u toch uw vaste Nederlandse aanspreekpunt. Wel zo handig toch.

Wat kan Villandalux bij aankoop van een woning voor u betekenen?

Wij kennen de markt en het vastgoed aanbod in Nerja en omgeving en zodra uw woonwensen en budget in beeld zijn gebracht, gaan wij voor u op zoek naar het geschikte appartement, die mooie villa met privé zwembad of een rij huis op een mooie urbanisatie met gemeenschappelijk zwembad. Wij zullen u via mail informeren over het aanbod woningen in Nerja en omstreken, passend binnen uw budget en woonwensen.

Zodra er een aantal huizen of appartementen gevonden zijn die aan uw wensen voldoen, kan er een bezichtigingsreis geboekt worden en gaan we de huizen samen bekijken. We kunnen u een indicatie geven van kosten van een eventuele verbouwing. Schrikt u niet, die liggen doorgaans een stuk lager dan we in Nederland gewend zijn. Dit geeft dus de mogelijkheid om een woning op een voordelige manier aan uw wensen aan te (laten) passen. We kunnen voor u het verbouwingstraject begeleiden zodat u hierover geen zorgen heeft.

Kosten van de woning

Wij zorgen dat al het papierwerk wat benodigd is voor de verkoop van een woning in het dossier aanwezig is. Zo heeft u direct inzicht in de jaarlijkse kosten van de woning zoals bv. de IBI (onroerend goed belasting), de kosten van de Comunidad (Vereniging van Eigenaren), de Basura (afvalstoffenheffing) etc.

De kosten voor de aankoop van een huis in Spanje zoals oa. overdrachtsbelasting, notariskosten, inschrijving kadaster, advocaatkosten etc. bedragen ongeveer 11 tot 12 % van het aankoopbedrag van de woning.

Rol van de notaris en advocaat

De notaris heeft in Spanje geen onderzoeksplicht zoals in Nederland gebruikelijk is. Dus hij onderzoekt niet of er nog een hypotheek op het huis rust, of er legaal gebouwd is etc.

Dit juridisch onderzoek wordt in Spanje uitgevoerd door een advocaat. Wij raden aan wanneer u een woning koopt in Zuid Spanje, altijd een advocaat in te schakelen. We kunnen hierin bemiddelen daar we contacten met Nederlands sprekende advocaten hebben, of u kunt een advocaat naar eigen keuze inschakelen. De kosten van de advocaat zitten in de 11 tot 12 % aankoopkosten.

De aankoopprocedure van een woning in Zuid Spanje

Zodra er een geschikt huis gevonden is starten we de onderhandelingen. Wij brengen in overeenstemming met u een bod uit en onderhandelen over de prijs en de voorwaarden (termijn van aankoop, meubelen inclusief etc). Zodra uw bod geaccepteerd is, is het belangrijk om de woning van de markt te halen. Wij stellen een reservberingscontract op wat getekend wordt door de verkoper en koper en u stort het overeengekomen reserveringsbedrag (meestal Eur 3.000,-). Heel belangrijk om dit bedrag zo spoedig mogelijk te betalen, daar anders de woning nog aan een andere verkoper verkocht kan worden. Zelfs wanneer u mondeling al een overeenkomst had. Dit bedrag wordt later in mindering gebracht op de eindafrekening.

Indien er juridisch iets niet in orde blijkt te zijn met het pand, dan wordt het reserveringsbedrag aan u teruggestort.  Het is dus zaak om in deze fase de advocaat in te schakelen die het juridisch onderzoek voor u zal uitvoeren.

Zodra de advocaat groen licht geeft, kan de aankoop doorgaan. U stort nu doorgaans 10 % van de aankoopsom of er wordt direct een afspraak bij de notaris gemaakt om het huis op uw naam te zetten.

Interesse in het kopen van een woning in Nerja en omgeving?

Of u nu een appartement dichtbij zee zoekt, een mooie villa met prive zwembad of een rij woning in Nerja en omstreken. Wij gaan voor u op zoek naar het huis wat het beste bij uw woonwensen aansluit.

Neem contact met ons op voor meer informatie over het koopproces in Nerja - Zuid Spanje.

Mail ons op info@villandalux.nl of bel ons op tel.nr. 0034 633400980 of ons Nederlands telefoonnummer 013 3029010

We zijn u graag van dienst!

 

 

 

Archief


De leukste feesten in Nerja!
15-10-2019


De 6 beste restaurants in Nerja
16-08-2019


De vijf mooiste stranden in Nerja
17-06-2019


Wat te doen in Nerja? Hier de beste avontuurlijke activiteiten
17-06-2019


Vakantie in Nerja Andalusie
17-12-2018


Kopen van een opknap woning in Nerja: verbouwen tot een droomhuis
15-11-2018


Een huis kopen in Nerja, Zuid Spanje
29-10-2018


Indebuurt: Over onze emigratie naar Nerja in Zuid Spanje
26-10-2018


Dolfijnen bij Nerja / Andalusie
27-08-2018


De 4 leukste tapasrestaurants van nerja
17-05-2018